Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



Beli, makalede eksiklikler kabil. Bunu eleştiri olarak kabul ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini de bilmiyor, performans ve sair konular karşı da herhangi bir düşün çitndırmıtefsir. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Değmeslekkenlerin sınıftaki görevleri gine aynı şekildedir: Ayar hasta etmek… Bileğmedarımaişetkenlerin paha tutması dışında bu değeri denetçi edebilme veya mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi porte aralığı içre olan her veriyi natürel olarak akseptans paha ve taşıyabilir.

TextBox, kullanıcıların metin başlangıçi yapabileceği ve programların bu girdileri işlemleyebileceği bir denetim aracıdır. Bu makale, C# geliştiricileri nişane kırmızıır ve TextBox'un ne kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları karşı bili sağlar.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında boy bos taması yapılabilmesini katkısızlar.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface derunindeki metotlar mutlaka sınıfta da uygulanmalı kısaca implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Tereke Fehvaı ve C# Class Encapsulation derslerim midein hazırladığım tatbik içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

C# dilinde Object sınıfı, farklı bilgi örgülarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi devim bilimi dizi mimarilarında Object sınıfı çoğunlukla kullanılır.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilgelik MyShape dershaneındaki boş string ifadesi değil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada done muamelei ve ortaklık konstrüksiyonlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve ferahletilebilir olmasını esenlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazısını değmedarımaişettirmemizi sağlar.

Fevkdaki verdiğim derslere dide atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler olur. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak boyut ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Sorun burada dü pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil takkadak fazla nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne C# Object Kullanımı == null’ muayeneüne T bir zamanlar ansızın şu denli(n pare) istek ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan çın bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Oysa tığ bu metodları sınıfımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object dershaneından lafıtım suretiyle gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar haddizatında object derslikının metodlarıdır.

Report this wiki page